De POEF

Voor Persoonlijke Ontwikkeling En Feest

De bedenker van het concept is onbekend.

Wat gebeurt er op De POEF?

De POEF heeft als doelstelling alle jeugd maar met name kansarme jeugd een sociale studie omgeving te bieden, naast en ter ondersteuning van het gangbare schoolsysteem, waarin zij zich kunnen ontplooien tot sociaal vaardige, positief bijdragende leden van onze samenleving.

De POEF streeft de ontwikkeling en ondersteuning na van de lichamelijke discipline, de geestelijke discipline en de sociale discipline van de mens (de drie pijlers). De POEF wil hiermee een positieve maatschappelijke bijdrage leveren door het aanbieden van oefenstof aan individuen en groepen. Op een lokatie in de buurt van kansarme jeugd staat een gebouw. In dat gebouw wordt de volgende kennis en kunde aan iedereen maar met name jeugd en dan nog eens speciaal kansarme jeugd geboden:

Tevens zijn een aantal ondersteunende functies:

De ontvangstruimte en bar dienen voor het drinken van een drankje, het voeren van gesprekken, het lezen van een boek of een krant, het kijken naar een televisieprogramma en het spelen van spelletjes.

In het hotel overnachten dakloze of mishandelde kinderen kostenloos. Tevens kan de ruimte verhuurd worden aan allerlei langs trekkende jeugd. Er wordt geleefd volgens de hotelregels. Ontbijt en avondeten worden geserveerd. Het hotel wordt schoon gehouden door diegenen die er kostenloos verblijven.

Bestuur

De filosofie van het bestuur is die van naamloosheid en belangenloosheid.

De organisatie zal bestaan uit een raad van bestuur (deels volwassenen, deels jeugd), een denktank van volwassenen en een hierarchisch gestructureerde dagelijkse leiding bestaande uit jeugd die geassisteerd wordt door deskundige volwassenen. Intentie van het besturingssysteem is om, naast het dagelijks bestuur, ook een kennisplatform te zijn waarin de jeugd opgroeid tot potentieel competente bestuurders.

De volgende mensen lopen hoofdzakelijk door het gebouw: de gebouwbeheerder , de bar beheerder, de hotelbeheerder, het dagelijks bestuur, de martial arts trainer, de dansinstructeur, de leraar sociaal, de wiskunde leraar, de kok, de schoonmaker, de beveiligingsbeambte, de administratiemedewerker en natuurlijk veel studerende en feestende kinderen.

Geld

Wie kan er niet meer lachen van het geld, ziet de visie en wil dit project financieren?