Introductie

Het boek is geschreven door Bas van Stekelenburg (Oud Amsterdam heren 1 en ex international).

Het beschrijft een specifieke beweging, het slaan van een hockeybal, in zijn vele facetten, waarbij natuurlijk heel veel ook van toepassing is op andere (o.a. hockey) vaardigheden. Het boek is opgesteld in de vorm van korte behapbare stukjes, omgeven door citaten van beroemdheden en ondersteunende verhaaltjes.

Grofweg bestaat de inhoud uit de volgende onderdelen: beschouwingen van Taco en Ronald Jan, inleidende verhalen over belangrijke onderwerpen (als aandacht, concentratie, gewoontes en leermethode) die bij het bewegen een rol spelen en zaken over lichaamshoudingen, lichaamsbewegingen en wat er in je hoofd omgaat. Verder vind je onder andere suggesties om anderen bij het oefenen te helpen.

Het boek telt 148 pagina's geschreven tekst incl. 14 unieke houtskoolschetsen die de essenties nog eens visueel uitbeelden. Het boek is genaaid/gebonden uitgevoerd met een harde kaft en 'stofomslag' (afmetingen 24 bij 16 cm, gewicht 530 gram). Geschikt voor hockeytieners en ouder, van topper tot toeschouwer. Een familieboek, voor veel meer geschikt dan alleen een balletje slaan.

Stukje voorwoord uit het boek